Начало Бокс Даниел Асенов загуби от Ескобар и приключи в Токио

Даниел Асенов загуби от Ескобар и приключи в Токио

Даниел Асенов загуби от Ескобар и приключи в Токио
0

Даниел Асенов претърпя поражение от испанеца Габриел Ескобар (1-4) в осминафиналите на Олимпийските игри в Токио.

Българинът изигра силен трети рунд, но мудния старт в първите две части му коства победата. Съперникът му го изпреварваше и пласираше по-точните и отсечени удари.

Така приключи родното участие в категория до 52 килограма, а и изобщо при мъжете на олимпийския турнир по бокс.

Даниел започна трудно мача. В първата половина на рунда испанецът го изпреварваше и пласираше по-тежките удари. Големият отговор за Асенов дойде във втората половина на частта, когато той пласира страхотно дясно кроше. Последваха няколко нестандартни комбинации от българина, но испанецът показа страхотна бързина и наниза добър ляв прав. Асенов заби три удара срещу само един на противника в края на един много равностоен рунд.

Четирима съдии дадоха 10-9 за Ескобар, а само един отсъди в полза на Асенов.

В началото на втората част Даниел добре успя да отвори гарда на съперника, но не успя да развие акцията си до край. Реферът на ринга се опита малко да изчисти боя. Българинът заби супер десен ъперкът, но избегна два поредни десни прави на Ескобар. Обратният гард продължи да тероризира Асенов във втория рунд. Няколко размени от по 3-4 удара и от двете страни в заключителните секунди. Отново повечето попадения бяха в актива на испанеца.

В три от картите оценките бяха 20-18 за Габриел Ескобар след втората част.

Испанецът заигра много по-спокойно и премерено през последните три минути. Той знаеше, че вече е свършил по-голямата част от работата си и внимаваше да не бъде нокаутиран. Асенов работи много здраво, докато Ескобар търсеше клинчове и накъсваше играта. Тайсъна не спираше с хубавите атака. Съперникът му бягаше из ринга през третия рунд и печелеше време с държене.

Всичко остана в ръцете на съдиите – победа за Габриел Ескобар с 4:1 гласа.

Снимки: Lap.bg

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.