Начало Бокс Даниел Дубоа се завърна при големите момчета

Даниел Дубоа се завърна при големите момчета

Даниел Дубоа се завърна при големите момчета
0

26-годишният Даниел Дубоа (20:2) позагуби малко от харизмата си след двете загуби срещу Джо Джойс и Олександър Усик в изминалите три години, но ето, че триумфът му над Джарел Милър отново го постави на картата при най-тежките в бокса. Това мнение сподели и промоутърът му – Франк Уорън.

Той се завърна на масата на големите. Затова се оглеждаме за сериозни битки догодина. Заслужи си добрата почивка по Коледа, защото знае, че направи два поредни шампионски мача – единият за световната титла, а този за изкупление. Трябваше да се потруди доста“, каза президентът на Queensberry Promotions пред Boxing Scene.

В срещата си с „Голямото бебе“ Дубоа трябваше да преодолява разлика от над 40 кг., тъй като американецът тежеше повече от 150 кг. на официалния кантар. „Динамита“ се справи, като демонстрира не само сила в ръцете си, но и издръжливост, за да устои на мощните удари от опонента си.

Даниел Дубоа се утвърди като боец от топ 10 в световния бокс и сега със сигурност ще се оглежда за втори шанс за световните титли, когато Тайсън Фюри и Олександър Усик разрешат спора си през февруари.