Начало Бокс Доминацията на Фюри в цифри

Доминацията на Фюри в цифри

Доминацията на Фюри в цифри
0

Британецът Тайсън Фюри (30-0-1) е новият световен шампион на WBC в тежка категория.

В неделя сутринта (българско време) „Краля на циганите“ припомни на всички, че боксовите умения винаги надделяват над първичната сила.

Снимка: БГНЕС

31-годишният Фюри доминира от първата до последната секунда в срещата си с непобедения до този момент Дионтей Уайлдър. Първоначалните прогнози, че Фюри ще пуска по един ляв прав и ще дърпа назад отидоха в кошчето още в първия рунд.

Новият треньор на Фюри – Шугър Хил Стюард, бе изградил чудесна стратегия, а британецът изпълни плана по перфектен начин.

Американският сйат „CompuBox“ излезе с официалната статистика за мача – пуснати и пласирани удари, прави и силни попадения.

Нещото, което прави моментано впечтление е фактът, че Фюри е вкарал 58 тежки удара (9 в тялото) срещу само 18 такива за американеца. Дясната ръка на „Бронзовия бомбардировач“ намери на няколко пъти Тайсън, но последствия нямаше.

Бърза справка показва, че британецът е пласирал 58 попадения зза по-малко то 7 рунда, докато в първия мач броят им е бил едва 38.

Новият шампион е пласирал и повече удари с водещата ръка – 24 за Фюри срещу 16 за Дионтей.

CompuBox

Най-стряскащата графа за бившия номер едно на WBC трябва несъмнено да е тази: Уайлдър не е пласирал нито един ляв прав в 5-ия и 6-ия рунд.