Начало Бокс Тръмп и папа Франциск поканиха световния шампион Фюри

Тръмп и папа Франциск поканиха световния шампион Фюри

Тръмп и папа Франциск поканиха световния шампион Фюри
0

Заваляха престижни покани към новия световен шампион в тежка категория – Тайсън Фюри. Британецът вече е държал всеки значим пояс в „кралската“ категория в даден етап от кариерата си.

Фюри не само нокаутира, той помете непобедения до момента Дионтей Уайлдър и спря серията му от 10 защити.

Всичко това е впечатлило президента на САЩ Доналд Тръмп. Държавният глава покани „Краля на циганите“ на визита в Белия дом. Любопитното е, че и Дионтей Уайлдър е получил гласно предложение. „Бронзовия бомбардировач“ влезе в расистки скандал с Тръмп през 2017, обвинявайки го в двоен стандарт към цветнокожите.

Папа Франциск също пожела да бъде посетен от Тайсън Фюри.

Това се случва малко повече от месец, след като главата на католическата църква обяви Уайлдър за посланик за мир чрез спорта на специална церемония. Преди него само други двама американски боксьори са получавали лична аудиенция – Мохамед Али и Ридик Боу.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.