Начало Бокс Двама шампиони сложиха на мушката Кел Брук

Двама шампиони сложиха на мушката Кел Брук

Двама шампиони сложиха на мушката Кел Брук
0

Двама действащи световни шампиони по бокс публично заявиха своите намерения в скоро време да стъпят на един ринг с британеца Кел Брук (38-2-0).

Става въпрос за Тони Харисън (28-2-0), който преди две седмици грабна титлата на WBC в супер полусредна категория и Джарет Хърд (23-0-0), който е „супер“ шампион на WBA и IBF в супер полусредна категория.

32-годишният Брук отдавна сподели публично, че иска да се изправи срещу сънародника си Амир Кан и първоначално такъв мач изглеждаше неизбежен, но в последните един два месеца Кан прави постоянни опити да си уреди среща с Терънс Кроуфърд.

Ако обаче такъв сблъсък не се се състои скоро време, Кел Брук няма да седи със завързани ръце, защото и двамата американци са изказали готовност да летят до Великобритания за двубой със „Специалния“.

„Разбира се, че бих отишъл в Обединеното Кралство за мач с Брук“, бе отговорът на Джарет Хърд.

„Моята цел е да изградя името си навсякъде по света, така че среща там влиза в плановете ми. Ако направим този мач, ще трябва да го нокаутирам, защото не мога да си позволя съдиите да решат изхода в родния му град“, допълни Хърд.

Тони Харисън също не изключи възможността да се срещне с Кел Брук в скоро време:

„Ако не е мач с Хърд или Чарло, то с радост бих летял до Англия за Кел Брук. Има добри пари в един такъв двубой. Няма защо да ме е страх от него“, сподели 28-годишният Харисън.