Начало Бокс Готвтя изненадващ съперник на Кел Брук

Готвтя изненадващ съперник на Кел Брук

Готвтя изненадващ съперник на Кел Брук
0

След като дългоочакваният двубой между Кел Брук (38-2-0) и Амир Хан (33-4-0) най-вероятно ще бъде отложен, изненадващо име се е самопредложило за следващ противник на Брук.

Става въпрос за бившия световен шампион на WBO в полусредна категория – Джеф Хорн (19-1-1).

Бившият австралийски учител стана известен през лятото на 2017 г., когато на домашна сцена победи чрез много спорно единодушно съдийско решение Мани Пакиао.

Офертата за такъв мач е дошла от мениджърът на Хорн – Дийн Лонерган, който сподели, че „Щършелът“ няма нищо против да отиде в Англия.

„В момента комуникираме с Еди Хърн и мога да заявя, че Джеф много би се зарадвал, ако мачът бъде уреден. Ако такова събитие се направи, то мястото трябва да е Англия, защото боксът там е под пара и бихме напълнили всеки стадион“, сподели австралийският промоутър.

За последно Брук се би в края на миналата година, когато победи с единодушно решение Майкъл Зерафа и се превърна в претендент номер 1 за „супер“ пояса на WBA в супер полусредна категория, който е собственост на Джарет Хърд.

Хърд обаче, който е притежател и на титлата на IBF в тази категория, най-вероятно ще направи задължителна защита срещу Джулиан Уилямс, който е претендент номер 1 в ранглистата на IBF.

Това оставаше Брук в безизходица, но сегашното предложение за среща с Джеф Хорн идва във възможно най-точното време за „Специалния“.

„Джеф Хорн тотално би надиграл Зерафа, а Брук имаше доста проблеми с него“, продължи Лонерган.

„Някъде прочетох изказване на самия Брук, че много хора ще го нападнат за слабото му представяне срещу Зерафа. Но ние от доста време мислим върху подобен мач, така че това ще е добър тест за Джеф“, бяха част от думите на Лонерган пред Sky Sports.