Начало Бокс Джеф Хорн и Майкъл Зерафа с ново кърваво зрелище (СНИМКИ)

Джеф Хорн и Майкъл Зерафа с ново кърваво зрелище (СНИМКИ)

Джеф Хорн и Майкъл Зерафа с ново кърваво зрелище (СНИМКИ)
0

Най-великият боксов мач, който някога се е състоял в Австралия.

По този начин определиха австралийските медии реванша между Джеф Хорн (20-2) и Майкъл Зерафа (27-4), който се проведе днес. Три месеца и половина след доминантната победа на 27-годишния Зерафа, по-рано днес Хорн взе своя реванш и победи чрез неединодушно решение (98-90, 97-92 и 94-94).

Embed from Getty Images

Двамата австралийци се срещнаха в Бризбейн в 10-рундов двубой, а две регионални титли на WBO в средна категория бяха заложени.

32-годишният Хорн най-накрая напомни за брилянтното си представяне преди две години, когато победи Мани Пакиао и му взе титлата в полусредна категория.

Embed from Getty Images

Зерафа пусна кръв на Хорн още в първия рунд след мощно дясно кроше. Въпреки това „Щършела“ не даде задна и с течение на времето започна да контролира двубоя, нанасяйки по-точните удари и установявайки пръв левия си прав.

Изключително любопитно е да се спомене фактът, че треньорът на Зерафа е нямаше възможността да бъде в ъгъла на своя боксьор и пращаше десетки съобщения със съвети и тактика.

Въпреки че печелеше всички рундове, Хорн можеше сериозно да си изпати в предпоследната девета част, когато Зерафа събра последните си сили и нанесе изключително тежки попадения в главата и торса на противника, които обаче така и не успяха да го съборят.

Дори напротив, на земята цели два пъти се оказа Зерафа, който „изяде“ два брутални десни прави в лицето.

В заключителния 10-ти рунд Хорн не допусна изненада и в крайна сметка се поздрави с победата. След срещата моментално се заговори и за трети решителен двубой между дамата, който със сигурност ще им генерира рекордни печалби.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.