Начало Бокс Изповедта на Зерафа, чийто приятел загина в спаринга им

Изповедта на Зерафа, чийто приятел загина в спаринга им

Изповедта на Зерафа, чийто приятел загина в спаринга им
0

Австралиецът Майкъл Зерафа изля мъката от загубата на своя добър приятел и колега боксьор – Дуайт Ричи. Двамата били в шестия рунд на обичаен спаринг, когато Ричи се свил и паднал назад. Зерафа определя удара в тялото на приятеля си като „нищо необичайно“.

Ето какво сподели опечаленият мъж:

„Никоя дума не може да опише как се чувствам в момента“, каза Зерафа пред exclusiveinsight.com.

„Дуайт беше един от най-скромните хора, които някога съм срещал. Ние се познавахме от тийнейджърските ни години, когато прохождахме в спорта. През последните 10 години Дуайт и аз се подкрепяхме много на ринга и извън него. Винаги е имало професионален респект и разбиране помежду ни.“

„Вчерашният ден беше абсолютна трагедия. Колкото е тежко за мен, дори не мога да си представя какво е на семейството му през последните 24 часа. Сърцето ми кърви за трите му деца и прекрасната съпруга. Изказах им дълбоки съболезнования. Светът на бокса загуби един истински чист човек“, продължи Зерафа.

„Загубих приятел. Благодаря на всички за съобщенията, с които ме подкрепяте. Смъртта на Дуайт трябва да ни напомни да не приемаме живота си за даденост. Нищо не е гарантирано. Той имаше цел в живота. Боксьорите, които го познаваха, винаги ще си спомнят хубавите моменти с него. Научи ме на толкова много – не само като боец, но и като човек.“

„Винаги ще съм му благодарен за тези уроци. Дуайт, не ще останеш забравен. Почивай в мир, приятелю“, завърши Майкъл Зерафа.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.