Начало Бокс Джейкъбс: Няма как Канело да удря по-силно от Головкин

Джейкъбс: Няма как Канело да удря по-силно от Головкин

Джейкъбс: Няма как Канело да удря по-силно от Головкин
0

Шампионът на IBF в средна категория Даниел Джейкъбс е убеден, че ще държи още две титли след края на този уикенд. Той ще се изправи срещу шампиона на WBC, WBA Канело Алварез в T-Mobile Arena, Лас Вегас.

Джейкъбс сравни бъдещия си опонент с човек, който вече го е побеждавал – Генади Головкин. Казахстанецът и Джейкъбс премериха сили през 2017-та и боксьорът от Бруклин загуби със съдийско решение след 12 оспорвани рунда. Алварез е стъпвал в ринга на два пъти с Головкин, като във втория от случаите бе победител. В първата среща между двамата елитни боксьори не бе излъчен победител.

„Хората казват, че Головкин удря прекалено силно. Аз поех всичко, което имаше да предложи и няма как Канело да удря по-силно от това. Той е по-дребен от мен и аз ще трябва да се пригодя към скоростта му.“, сподели Джйекъбс пред boxingscene.com.

32-годишният боец добави, че е убеден, че е най-добрият в средна категория в момента и според него Головкин на два пъти е победил Канело, въпреки официалните резултати.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".