Начало Бокс Джоана Нуамеруе ще се готви при треньора на Кобрата
0

Джоана Нуамеруе ще се готви при треньора на Кобрата

Джоана Нуамеруе ще се готви при треньора на Кобрата
0

Джоана Нуамеруе планира да замине за САЩ в края на годината и да започне подготовка при един от треньорите на Кубрат и Тервел Пулеви – Ибън Кейсън. Това обяви самата тя след четвъртата си победа на професионалния ринг. Екзотичната българка записа успех над Лейла Язиду на галавечер в Танзания в петък.

Джоана говори за шансовете си за атака на световна титла в лека категория: „Много ми е трудно с тренировките в България – нямам спонсор, няма спаринги. За да стигна ниво световна титла ми трябват минимум три месеца, но не да тренирам в България, защото нямам спаринг, а това е най-важното. Дори тук, в Африка, беше трудно, но някак се справихме. Затова ще се готвя при Ибън Кейсън, който тренира Кубрат. Той ще ме подготвя и вече ме очаква”, каза за „България Днес” Нуамеруе.

Тя разказа и подробности за лагера, който преведе в Южна Африка в последния месец. „Имам голям късмет, че познавам Ивайло (Гоцев). Благодаря му, че съм част от това нещо. Тренирахме заедно със Стийв Калакода. Изключителен треньор, тренирал е Кличко, Ленъкс Люис, едни от най-големите имена в К-1 и UFC. За мен бе чест, защото за един месец научих невероятно много. Всеки ден имах домашно от него, преди да си легна – 500 коремни и след като се събудя още толкова. Правих по 1000 коремни преси всеки ден. Той ми каза „Един боксьор, получавайки удари в корема, не трябва да усеща нищо”. Така че те не са само да изглеждаме добре, а да нямаме болки след удари”, каза още Джоана.

Относно краткосрочните планове, българката сподели: „Прибирам се в България, през юни има още една гала в Танзания, която не е потвърдена. След това септември месец в България. След това заминавам в Лас Вегас, където ще бъда на лагери и ще тренирам. Гледаме през два месеца да имам мачове. Мисля, че последният ще бъде в България през септември”.