Начало Бокс Кубрат Пулев: Казах на брат ми да не се сърди на съдията

Кубрат Пулев: Казах на брат ми да не се сърди на съдията

Кубрат Пулев: Казах на брат ми да не се сърди на съдията
0

Кубрат Пулев подкрепи отблизо по-малкия си брат Тервел в поредната му битка на професионалния ринг. Победа номер 16 бе постигната от олимпийския бронзов медалист в Танзания срещу 35-годишния намибиец Викапита Мероро, а Кобрата застана в ъгъла. Присъствието на трикратния претендент за световната титла в тежката категория се оказа решаващо с ценните съвети, които е дал по време на срещата.

„В началато играеше по-предпалзливо и аз му казах да не се сърди на съдията“, коментира Кубрат пред bTV след сблъсъка в полутежка категория. Противникът на Тервел Пулев подходи в двубоя с много мръсна игра, като търсеше клинчове от самото начало и вкарваше непозволени удари в тила на българина. Това видимо изнерви по-малкия от братятя Пулеви и то на няколко пъти имаше претенции към африканския съдия за пасивно отношение. След четвъртия рунд Тервел Пулев смени тактиката и започна да бъде много по-агресивен и да не обръща внимание на нечистита игра на съперника.

„Надиграта го, обезвери го с движение в краката и левите прави. Когато вървят рундовете, играта става различна. Тервел може много повече. Не беше в топ форма. Изигра роля, че не е играл дълго време“, даде своя коментар Кобрата.

Кубрат Пулев също не пропусна да поздрави и благодари за сериозното българско присъствие в залата в Дар ес Салаам.

„Радостно е, че имаше толкова много българи, дори и в Африка“, посочва Пулев.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.