Начало Бокс Джони Нелсън: Фюри се опита да ми откъсне главата по време на спаринг

Джони Нелсън: Фюри се опита да ми откъсне главата по време на спаринг

Джони Нелсън: Фюри се опита да ми откъсне главата по време на спаринг
0

Интересна история за ранните години на Тайсън Фюри разказа неговия сънародник и бивш световен шампион в полутежка категория – Джони Нелсън.

Embed from Getty Images

53-годишният бивш боксьор си спомни за една от първите му срещи в ринга с бъдещата суперзвезда, която е искала да откъсне главата на Нелсън.

Въпреки че някогашният шампион не казва през коя година се развива действието, бърза сметка показва, че Фюри е бил на 16, когато Нелсън се оттегля през 2005 г.

„Два или три пъти съм правил спаринг с Тайсън“, сподели Нелсън, който работи за SkySports.

Embed from Getty Images

„Въпреки че бе млад, Тайсън бе изключително голям за възрастта си. Моята кариера бе почти свършила, когато треньорът ми Брендън ми каза да се кача на ринга с Фюри.

„Още тогава знаех кой е той, баща му ми беше съсед. Спомням си, че бе много бърз. Пускаше удари, но повечето ги избягвах. Мислех си, че е адски бърз за размерите си. Беше много крив и неудобен за удряне. Не можех да го докосна.

Обикновено в бокса младите отдават почит на по-възрастните, особено когато говорим за световен шампион. В този случай нямаше такова нещо. Искаше да ме премаже, но и аз успявах да му се измъкна.

„Ако му се беше отдала тази възможност, със сигурност щеше да ми откъсне главата“, добави Нелсън.