Начало Бокс Еди Хърн обясни защо иска Джошуа – Фюри извън Англия
0

Еди Хърн обясни защо иска Джошуа – Фюри извън Англия

Еди Хърн обясни защо иска Джошуа – Фюри извън Англия
0

Британският промоутър Еди Хърн обясни защо двубой между шампиона в тежка категория на WBA, IBF и WBO Антъни Джошуа и бивш световен шампион Тайсън Фюри може да се проведе в Саудитска Арабия, а не в родината на двамата Англия.

„Нашето правителство не инвестира в организиране на големи събития във Великобритания, просто нямат такава нужда. Тук всеки уикенд се провежда футболен мач от Висшата лига, на който се продават между 50 и 80 хиляди билета. Но в други държави, като Нигерия, Конго, Китай, Саудитска Арабия, Катар и Абу Даби, правителства и министерства на туризма разполагат с огромни бюджети, които искат да изразходват за привличане на важни събития. Така те показват своята страна пред света като интересно място за туризъм“, обясни Хърн.

„Някой ми писа снощи:„ Как, по дяволите, Саудитска Арабия, Еди? Кой го е грижи за парите? Не бъди толкова алчен, просто се уреди боя в Англия“. Но мислите ли, че ще отида при момчетата и ще кажа: „Момчета, можете да спечелите по 150 милиона долара за битка в Саудитска Арабия или по 40 милиона за битка във Великобритания“? Не се прави така, мислете малко. Е, ако разликата беше 10 милиона… Но сега не е така – когато се бият на друго място, получават два пъти повече. Невъзможно е да игнорираме това. Особено когато става въпрос за двубой, който се случва само веднъж “, добави промоутърът.