Начало Бокс Джош Барнет се завръща в двубой със специални правила

Джош Барнет се завръща в двубой със специални правила

Джош Барнет се завръща в двубой със специални правила
0

Бившият шампион на UFC Джош Барнет се завръща на ринга този петък (23.10) поляка Марсин Розалски. Двамата ще оглавят първото събитие на организацията „Genesis“, която е „наследник“ на полската KSW.

„Genesis“ ще радва феновете на бойните спортове с битки по правилата на бокса без ръкавици, но ще бъдат позволени и удари с лакти.

„Идеята на „Genesis“ е да видим бойните изкуства в най-суровата им форма. Няма място за грешки в защита и атака. Няма ръкавици и когато лактите са позволени, клинчът не е мястото, в което би искал да се озовеш“, заявява един от собствениците на KSW Мацией Кавулск в прес релийс за първата галавечер на „Genesis“.

Джош Барнет е бивш носител на пояса на UFC в тежка категория. Той спечели тази титла през 2002-ра, когато победи легендата Ранди Котюр. Във визитката си има победи и над имена като Андрей Арловски и Франк Мир. Състезавал се е за „PRIDE“, „Strikeforce“ и зад гърба си има успехи в професионалния граплинг.

Розалски дебютира в професионалния ММА през 2011-та. Преди това той има срещу по правилата на кикбокса. През 2017-та печели титлата на KSW в тежка категория с нокаут за само 16 секунди над бразилеца Фернандо Родригес пред почти 60 000 души във Варшава. След това той освобождава титлата и има само една битка през 2018-та – победа над легендата на К-1 Питър Греам.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".