Начало Бокс Джошуа отговори на вечния въпрос – Тайсън или Али?

Джошуа отговори на вечния въпрос – Тайсън или Али?

Джошуа отговори на вечния въпрос – Тайсън или Али?
2

Световният шампион в тежка категория – Атъни Джошуа, най-накрая даде публично мнението си по един въпрос, който е обиколил хиляди фризьорски салони по света, форуми, семейни сбирки и каквото още се сетите.

А именно – Майк Тайсън или Мохамед Али? Двете най-енигматични фигури в света на бокса през миналия век имат своите яростни поддръжници във този неразрешим спор кой би победил в мач между двамата в най-добрите им години.

Снимка: БТА

Хипотезите в полза и на двамата са стотици. Али е прекалено висок за Тайсън, Майк е прекалено силен за Мохамед и каквото още се сетите.

Ето какво сподели по този въпрос човек, чието мнение би трябвало да има доста тежест:

Embed from Getty Images

„Трябва ли наистина да сравняваме две легенди“, започна Джошуа своя отговор в Instagram.

„Този дебат е интересен заради тенденцията боксьорите от тежката категория да стават все по-грамадни. С течение на времето те са ставали все по-големи и именно затова е създадена супер тежката категория при аматьорите.

Embed from Getty Images

„Доколкото съм запознат, Али не е започнал в тежка категория. Да си представим, че Али сложи още няколко килограма отгоре. Пак мисля, че Тайсън щеше да спечели. Ако сте наблюдавали Али срещу Фрейзър, ще забележите, че в стила на Тайсън има много заимствано от Джо Фрейзър. А Фрейзър нокаутира Али в първия им мач.

„Майк Тайсън е имал повече знания и е бил по-добре научен, защото нещата са еволюирали. Анализите са станали по-задълбочени. Повече наука, повече информация. Моето скромно мнение е, че Тайсън щеше да победи“, завърши британецът, който за последно се би през декември 2019-та.

Comment(2)

  1. A.J. Simply the best ♥️☀️🍀🍀🍀🍀

Comments are closed.