Начало Бокс Джошуа привика 2-метров австралиец за битката с Усик
0

Джошуа привика 2-метров австралиец за битката с Усик

Джошуа привика 2-метров австралиец за битката с Усик
0

Австралиецът Демси Маккийн е най-новото попълнение в състава на Антъни Джошуа. 30-годишният боксьор, който е с обратен гард, е бил привикан от световния шампион на IBF, WBA, WBO и IBO, за да го подготви по най-добрия начин за предстоящата битка с Александър Усик.

Ей Джей ще брани поясите срещу бившия абсолютен шампион в полутежка категория на 25 септември. Двубоят е на стадиона на футболния „Тотнъм” в Лондон.

Маккийн е с актив от 19 поредни победи. Той е висок 198 сантиметра, като основната причина да бъде включен в групата със спаринги от Джошуа е именно обратният гард, с който играе.

Преди около месец получихме оферта да стана част от лагера на Ей Джей. Заради рестрикциите обаче не успях да пристигна. Така взехме решение не просто да дойда тук като спаринг, но дори да се преместим в Англия”, разкри Маккийн.

Той допълва, че боксът в родината му е в сериозен застой и се надява, че отивайки на Острова ще направи сериозен прогрес. „В Австралия нищо не се случва в бокса, защото имам два мача за две години. Тук ще имам възможност да се развия. В момента съм близо до Топ 10 на WBO и IBF. Една победа може да ме вкара в играта за претендентско място”, казва още Демси.