Начало Бокс Джошуа се кани, Усик остана скромен (ВИДЕО)
0

Джошуа се кани, Усик остана скромен (ВИДЕО)

Джошуа се кани, Усик остана скромен (ВИДЕО)
0

Олександър Усик и Антъни Джошуа застанаха отново, лице в лице, за пръв път след битката помежду им на 25 септември миналата година. Те се качиха на сцената за пресконференцията, която дадоха в Джеда, Саудитска Арабия, където на 20 август ще проведат дългоочакваният реванш.

Както се и очакваше, шампионът не бе от най-словохотливите. Усик, който държи поясите на WBA, WBO, IBF и IBO, заяви, че не поясите са тези, които го правят щастлив, а здравето на близките и семейството му.

Както добре знаете, не сме в много добро състояние у дома, но се опитваме да даваме най-доброто от себе си, за да постигнем целта. Не съм по шумните речи. Работя здраво в залата, това ще направя и до деня на мача. След това ще се кача на ринга и ще ви направя щастливи с моята игра. Причината да се радвам не са шампионските титли, а фактът, че имам семейството си, децата ми и страхотен екип около себе си. Поясите не са толкова важни“, каза Усик, който бе с украинското знаме, прикачено към шапката му.

Далеч по-разговорлив бе Ей Джей. Британецът се обяви за краля на завръщанията, като се цели в званието трикратен световен шампион.

Тези 12 рунда с Усик ми помогнаха да разбера какво трябва да направя, за да си върна поясите. Отдавам заслуженото към него и екипа му. Той постигна много, но това ме мотивира, за да стана по-добър. Ако ме познавате, трябва да знаете, че аз съм краля на завръщанията. Може да ме повалите, но не може да ме задържите долу“, отсече Джошуа.

Бившият шампион допълни: „Господ е добър, дори и в тежки времена. Гладът е на лице, винаги съм казвал, че трябва да имам желание, а аз го имам. Човек минава през трудни моменти, но трябва да се изправя. Все още съм тук, фокусиран съм и с Божия воля ще стана трикратен световен шампион. Пътят не е лек, но сме изправени пред препятствия, за да ги преодоляваме“.

Той обаче призна нещо много важно. „Когато печеля благодаря на всички и продължавам, правя го и при загуба. Усик ми ступа задника, трябва да го приема и да продължа. В мача през септември сбърках, а той беше по-добрият, но сега трябва да обърна това. Човек трябва да прави прости неща, за да успява. Не искам да правя нищо сложно“, каза още Джошуа.