Начало Бокс Джошуа се обвърза „до живот“ с Еди Хърн
0

Джошуа се обвърза „до живот“ с Еди Хърн

Джошуа се обвърза „до живот“ с Еди Хърн
0

Световният шампион на IBF, WBA, WBO и IBO в тежка категория Антъни Джошуа (24-1) остава верен на Еди Хърн и неговата компания „Мачруум”. Днес голямата звезда на британския бокс се обвърза „дългосрочно” с агенцията, към която е част от първите си стъпки в професионалния бокс през 2013 година.

Ей Джей върви рамо до рамо с Еди Хърн още след края на Олимпийските игри в Лондон. През лятото на 2012-а той стана шампион пред родна публика, след което реши да премине при професионалистите. И именно напористият мениджър успя да го убеди, че двамата ще могат заедно да вървят към върха на световния бокс.

Развой, който оказа се е бил правилната стъпка в развитието на Джошуа. Оттогава той достигна до най-високото ниво на професионалния ринг, като банковата му сметка отдавна премина сумата от 100 милиона паунда.

Mark Robinson/ Matchroom Boxing

През годините изградихме страхотна основа и аз ценя много високо „Мачруум”, компанията, отбора, семейния бизнес. Това ме плени и ме накара да се насоча към вас, момчета – отдадеността, с която работят Хърн в бизнеса и бокса”, коментира решението си Ей Джей.

Срокът на договора не се упоменава, но съдейки от развоя на събитията, то Джошуа на практика е подписал до края на кариерата си. През годините той е бил изкушаван да смени агенцията, но шампионът така и не се е замислял да го стори.

Сега пред него и Еди Хърн предстои ново предизвикателство. На 25 септември той ще боксира с Александър Усик (18-0) в опит да защити световните си титли.