Начало Бокс Еди Хърн иска двубоя Джошуа-Пулев да се проведе пред публика

Еди Хърн иска двубоя Джошуа-Пулев да се проведе пред публика

Еди Хърн иска двубоя Джошуа-Пулев да се проведе пред публика
0

Еди Хърн, който е промоутър на световния шампион (IBF, IBO, WBO, WBA) в тежка категория – Антъни Джошуа, заяви, че иска срещата между „AJ“ и Кубрат Пулев да се проведе на място, където ще бъде допусната публика в залата.

„По принцип целта ни не се е променила и искаме да проведем мача във Великобритания. Вече

twitter.com

приехме, че Антъни ще се бие само веднъж тази година. Преди целта ни беше да организираме мач преди август, за да може да имаме още един през декември. Сега обаче нещата се променят и Джошуа ще има само един мач през 2020 година. Надяваме се в периода септември – декември във Великобритания вече да може да се провежда среща пред публика. Ако това не се случи ще трябва да направим мача на друго място“, обяви Хърн пред „Sky Sports“.

Хърн обяви и някои от локациите, които са били обсъждани за двубоя.

„Вече имахме няколко предложения от Близкия Изток, Китай и Хърватия за провеждането на боя. Искаме да направим всичко възможно, за да го организираме във Великобритания, но сме наясно, че това може и да не е възможно. Искаме Джошуа да отметне задължителната защита, а после ще се се изправи да титлата абсолютен световен шампион догодина“, завърши той.

Колаж: Sky sports

Припомняме, че Кубрат Пулев е номер 1 и задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF). Титлата държи Антъни Джошуа като двамата трябваше да се изправят един срещу друг. Двубоят беше насрочен да се състои за 20 юни на стадиона на футболния отбор Тотнъм, но бе отложен, заради пандемията от коронавирус. Новата дата – 25 юли, на която трябваше да се срещнат двамата на ринга, също пропадна и за момента не е ясно кога ще се състои сблъсъкът.

#ОтговорниВкъщи