Начало Бокс Джошуа: Ще бия Усик и без треньор
0

Джошуа: Ще бия Усик и без треньор

Джошуа: Ще бия Усик и без треньор
0

Антъни Джошуа е демонстрирал изключителна увереност в собствените си възможности. Той е изразил категорично становище, че ще победи Олександър Усик на реванша и ще си върне световните титли в тежка категория на WBA, WBO, IBF и IBO. Британецът е направил това при един от последните си разговори с мениджъра Еди Хърн.

Промоутърът разказа пред MMA Fighting, че Ей Джей е бил абсолютно убеден в нежеланието да приема пари, за да се отдръпне от реванш с Усик. През последния месец усилено се коментираше сума, в порядъка на 15 милиона паунда. Хърн се е опитал да го убеди в обратното, тъй като е бил притеснен за своя боксьор.

Когато седнах да говоря с него, за да обсъдим възможността да се откаже от реванша, той просто ми каза: „Ще бия Усик“. Това беше. Отговорих му: „Да, но ти дори не си започнал работа с новия си треньор“. Знаете ли какво ми каза? „Ще го бия и без треньор“. Толкова е уверен в себе си“, споделя Хърн.

Мениджърът призова обществеността да отдаде значимото на желанието на Джошуа да направи реванш с Усик, вместо да чака битка на украинеца с Тайсън Фюри за пояса на WBC. „Помислете си само. Колко боксьори биха отказали такива пари? Или пък ще поемат риск от нов мач срещу човек, който ги е надиграл в предишния двубой? Заслужава уважение за това“, каза Хърн.

По думите му, реваншът с шампиона трябва да се проведе през месец май. Почти сигурно втората битка отново ще е на Острова, но на този етап локацията остава неясна.

Oleksandr Usyk of Ukraine, left, throws a punch at Anthony Joshua of Britain during their WBA (Super), WBO and IBF boxing title bout at the Tottenham Hotspur Stadium in London, Saturday, Sept. 25, 2021. (AP Photo/Frank Augstein)