Начало ММА Дейна Уайт обеща битки в метавселената
0

Дейна Уайт обеща битки в метавселената

Дейна Уайт обеща битки в метавселената
0

Президентът на UFC Дейна Уайт заяви, че обмисля да организира битки в метавселената. Босът на най-елитната ММА организация в света гостува на Full Send Podcast и разкри някои от намеренията на UFC за въвличане в непрестанно развиващия се свят на дигиталните медии. Освен да продава NFT изображения, веригата обмисля и други ходове.

Дейна разкри, че планира да организира битки в метавселената, в която всеки може да има достъп с очила за „Virtual Reality“ (виртуална реалност). Метавселената е мрежа от 3D виртуални светове, фокусирани върху социалната връзка.

„Искаме да направим битка в метавселената. Работим върху това от известно време. Ще бъде истинска битка, която се състои в метавселената. Децата вкъщи ще могат просто да со сложат очилата и да се разхождат по време на битката. Все още работим върху това“, споделя Уайт.

Уайт не поясни дали става въпрос за виртуални герои, които ще се бият в метавселената, или събитие, което феновете ще могат да посещават чрез VR очила. Ако става въпрос за вторият сценарий, то UFC няма да са първите, които го правят.

Конкурентната компания „ONE Championship“ опита нещо подобно в миналото. Те пуснаха няколко двубоя, които могат да бъдат гледани чрез VR технология, с цел да доближи феновете до усещането, че посещават битката на живо.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".