Начало Бокс МОК потвърди решението за бокса
0

МОК потвърди решението за бокса

МОК потвърди решението за бокса
0

Съдбата на един от най-древните олимпийски спортове – бокса, продължава да е поставена на карта. От Международния олимпийски комитет (МОК) потвърдиха решението на Комисията по изготвянето на олимпийската програма и не включиха „ръкавиците на честта“ в списъка с 28-те спорта за Игрите в Лос Анджелис 2028.

Предварителната програма бе обявена по време на Сесията на МОК, която се провежда в Пекин. От групата за форума след 6 години отсъстват още вдигането на тежести и модерният петобой. Трите спорта са поставени в списък на чакащите.

Тяхната съдба ще бъде преразгледана, в случай, че изпълнят изискванията, които им бяха поставени през миналата година. Международната федерация по бокс трябва да извърши три решителни реформи, за да получи „зелена светлина“ в посока Лос Анджелис.

Това трябва да се случи до края на 2023 година, няколко месеца преди Игрите в Париж. Ако това не стане факт, то тогава боксът действително няма да бъде част от форума в САЩ през 2028 година. Окончателният вариант на програмата, както и точният списък на спортовете, които ще участват в Лос Анджелис, ще бъде утвърдена през декември 2024-а година.