Начало Бокс Джошуа след загубата от Руис: Много шах и верни приятели

Джошуа след загубата от Руис: Много шах и верни приятели

Джошуа след загубата от Руис: Много шах и верни приятели
0

Днес се навършва точно една година от една от най-големите изненади в света на професионалния бокс.

Точно преди 365 дни американецът от мексикански произход Анди Руис победи Антъни Джошуа в Ню Йорк, отнемайки трите световни титли на британеца с нигерийски корени.

Изненадващият резултат разклати сериозно тежката категория – така както през 1990 г. Бъстър Дъглас побеждава Майк Тайсън.

Снимка: БТА

Въпреки че 6 месеца по-късно Джошуа спечели обратно поясите, първите седмици след загубата не са били никак лесни за преглъщане. Това сподели самият шампион, който разкри как е успял да се съвземе от „срамното“ поражение.

„Тогава разбрах кои са хората, на които мога да разчитам винаги и за всичко“, споделя двукратният световен шампион при най-тежките.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

The vision remains the same! Thank you to everyone who travelled, MSG was lively! #TeamAJ

Публикация, споделена от Anthony Joshua (@anthonyjoshua) на

„След мача се прибрахме и никой не излезе навън. Имах много време да осмисля какво се бе случило.

„Бях непобедим дълги години и хората си мислеха, че антуражът ми е пълен с хора, който просто искат да участват в партито. Но те не ме изоставиха и тогава осъзнах, че съм се обградил с верни хора“.

Джошуа получава персонализиран комплект за шах от „Медисън Скуеър Гардън“, а според мениджъра му Фреди Кънингам, боксьорът се вглъбил в играта за известно време.

„Уменията му в шаха станаха далеч по-големи“, отбелязва Кънингам.

„Преди това не играеше много, но в последствие нещата придобиха състезателен характер. За него бе важно да се върне към нормалността, а за хората около него също.“