Начало Бокс Джошуа сравни успеха си над Хелениус с игра на шах

Джошуа сравни успеха си над Хелениус с игра на шах

Джошуа сравни успеха си над Хелениус с игра на шах
0

Антъни Джошуа постигна успех с нокаут над Робърт Хелениус, но отново мнозина си позволиха да го разкритикуват за стила, с който подходи срещу финландеца в шест от седемте рунда. Той реши да им отговори на свой ред по време на пресконференцията след галата в Лондон.

Това е, като игра на шах, а отстрани шахът изглежда скучен“, каза „Ей Джей“, цитиран от BBC.

Апелите към британеца бяха за скоростен нокаут, както стори Дионтей Уайлдър срещу същия този съперник през миналата година. Разликата обаче бе, че „Северния кошмар“ подходи далеч по-предпазливо, за да се опита да потърси по-дълго развитие на срещата.

Джошуа изстреля Хелениус в орбита със свирепо дясно кроше (ВИДЕО)

В третия рунд се чуха освирквания от трибуните на „O2 арена“. Те сякаш бяха насочени към Джошуа, защото бе прекалено пасив и комбинациите му бяха само от 1-2 удара. Той обаче оспори това твърдение и контрира журналистите, че дюдюканията е възможно да са били насочени към Хелениус, който също бе доста пасивен.

Промоутърът на „Ей Джей“ – Еди Хърн, заяви, че е видял отново стария Антъни Джошуа, но вече е далеч по-опитен боец от тежка категория.

Заявката за бой срещу Дионтей Уайлдър остава и всички надежди са, че двамата ще премерят сили през януари. На този етап обаче мнозинството от феновете и анализаторите са на мнение, че „Бронзовия бомбардировач“ е фаворит.