Начало Бокс Еди Хърн: Дилиън Уайт трябва да стане шампион на WBC

Еди Хърн: Дилиън Уайт трябва да стане шампион на WBC

Еди Хърн: Дилиън Уайт трябва да стане шампион на WBC
0

Промоутърът коментира ситуацията с положителната допинг проба на Тайсън Фюри от 2015 година

Еди Хърн заяви, че неговият боксьор – Дилиън Уайт трябва да стане шампион на WBC в „тежка“ категория, ако шампионът – Тайсън Фюри има „проблем“ след твърденията за положителна допинг-проба дадена от него през 2015 г.

„Както разбрах, случая ще бъде разгледан от Британската Антидопингова Агенция (UKAD). Предполагам, че истината ще излезе наяве. Доколкото чух, ключовият свидетел по делото се е появил и ефектно е променил своите показания за случилото се. Ако в момента съм на мястото на Дилиан Уайт, ще гледам на тази ситуация, с нагласата, че ако Тайсън Фюри като световен шампион има проблем, ще стана световен шампион на WBC в тежка категория, защото по-време на разследването той ще бъде със спрени права“ , заяви Хърн пред Sky Sports.

Припомняме, че в края на миналата седмица стана ясно, че член от екипа на Фюри е обещал на фермера Мартин Карфут 25 000 британски лири да лъжесвидетелства. Оказва се, че животновъдът дори не е получил обещаната сума.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".