Начало Бокс Еди Хърн: Джошуа – Фюри остава най-значимият мач в историята на бокса

Еди Хърн: Джошуа – Фюри остава най-значимият мач в историята на бокса

Еди Хърн: Джошуа – Фюри остава най-значимият мач в историята на бокса
0

Британският боксов промоутър Еди Хърн остава оптимист, че рано или късно двамата най-добри боксьори на Великобритания в тежката категория ще премерят сили. Става въпрос, разбира се, за световния шампион на WBC Тайсън Фюри и за бившия двукратен шампион Антъни Джошуа.

Хърн показа присъща само за него увереност, че такъв мач ще се състои, без значение крайния изход от предстоящия двубой между Олександър Усик и Джошуа.

Двамата ще се срещнат на 20-ти август в Саудитска Арабия в реванш за три от четирите световни пояса. Мнозина експерти и фенове вярват, че именно победителят от този мач ще си осигури среща с „Краля на циганите“.

Mark Robinson/Matchroom Boxing

Подобен мач ще определи първия неоспорим крал в дивизията в ерата на 4-те титли, но Хърн е на мнение, че дори „Ей Джей“ да не си върне титлите, той пак ще се изправи срещъ Фюри.

„Хората не спират да ме питат кога Джошуа и Фюри ще се бият“, заяви промоутърът.

„Истината е, че Джошуа можеше да избере мач с Фюри, вместо да се бие с Усик. Но той предпочете да си върне поясите.

„Антъни знае, че може да победи Усик и заслужава поздравления, че не избяга от реванша. Що се отнася до мача с Фюри, той ще се случи без значение кой е победител на 20-ти август.

„Тази битка си остава най-голямата в цялата история на бокса. Не просто за нашето поколение, ами за всички времена“, заяви самоуверено босът на „Matchroom Boxing“.