Начало Бокс Ергюнал Себахтин със сребро от Европейското
0

Ергюнал Себахтин със сребро от Европейското

Ергюнал Себахтин със сребро от Европейското
0

Ергюнал Себахтин се поздрави със сребърен медал на Европейското първенство по бокс в Ереван. 21-годишният българин, който дебютира на толкова голям форум, остана в подножието на върха в категория до 48 килограма от шампионата в арменската столица. Себахтин показа много добро ниво и качествен бокс, но в крайна сметка отстъпи с 1:4 гласа на коравия грузинец Сахил Алахвердови.

Талантът ни започна малко по-сковано, което бе обяснимо, предвид че играе на първи голям финал в кариерата си. Той изостана в картите след първия рунд, но във втория показа голяма част от арсенала си. С бързи и точни действия Себахтин обърна развоя на срещата и всичко опря до финалния рунд. В него срещата бе равностойно, като една-две по-точни комбинации на грузинеца му осигуриха и успеха.

Така България завърши Европейското първенство с три медала. Освен среброто на Ергюнал, с бронз се поздравиха Даниел Асенов (54 кг) и Хавиер Ибаниес (57 кг).

Статистиката преди финалите в Ереван показва, че България е една от 12-те страни, излъчили участници в последния ден на турнира. Общо 219 боксьори от 39 държави имаха свои представители в арменската столица. По брой медали общо България се нарежда на осмо място.