Начало Бокс Финал преди финала в неделя: Стойка Кръстева или Юан Чан?

Финал преди финала в неделя: Стойка Кръстева или Юан Чан?

Финал преди финала в неделя: Стойка Кръстева или Юан Чан?
0

Стойка Кръстева и китайката Юан Чан излизат в решаваща битка в неделя от 11:15 часа. Двете се срещат още на четвъртфиналите в олимпийския турнир по бокс, категория до 51 килограма.

Стойка излиза срещу действащата шампионка от Азиатските игри и златна медалистка от младежките Олимпийски игри в Нандзин 2014. Победителката си гарантира най-малко бронзов медал.

Към момента Кръстева е сичена за №1 в дивизията от авторитетния сайт „BoxRec“. Китайката пък е на второ място в класацията, а с общите си точки са далеч пред конкурентките си.

И двете боксьорки логично са оценени с пет звезди.

Спокойно можем да определим сблъсъка като финал преди финала.

Двете изненадващо не са се срещали до момента в официален мач. За 24-годишната Чан това е олимпийски дебют. В Китай възлагат големи надежди на нея за медал от Токио 2020.

На финала на олимпийската квалификация (март 2020) побеждава с 3-2 съдийски гласа Цукуми Намики. Любопитното е, че в четири от съдийските карти Юан Чан губи с 8-10 втория рунд. След трагичната част обаче излиза за решителни последни три минути и грабва мечтаната квота.

Трудно е да се посочи фаворит в наглед толкова равностоен четвърфинал. Опитът обаче е на страната на 35-годишната Стойка Кръстева. На тези Игри тя изглежда като завършен боец с железни нерви. Хладнокръвието е от огромно значение в подобни важни сблъсъци.

В предишния кръг българката елиминира Вирджиния Фукс, която има 2 победи срещу Юан Чан, но е трудно да се правят генерални заключения от това.

Стискаме палци за отлична игра, справедливо съдийство и високо вдигната ръка на Стойка Кръстева, което ще гарантира медал от Игрите.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.