Начало Бокс Петър Лесов: Станимира ще вземе своя медал в Париж
0

Петър Лесов: Станимира ще вземе своя медал в Париж

Петър Лесов: Станимира ще вземе своя медал в Париж
0

Станимира Петрова ще се върне на ринга и ще спечели медал от Олимпийските игри в Париж през 2024 година. Тази прогноза направи нейният личен треньор и златен медалист от Игрите в Москва 1980 Петър Лесов. Той изрази увереност, че звездата ни в женския бокс няма да слага край на кариерата си след злощастния развой на събитията в Токио и отпадането на българката на 1/8-финалите в категория до 57 килограма.

„Нормално е Станимира да е разстроена. Аз самият също още не мога да се успокоя след развоя на събитията. За мен тя загуби първия рунд срещу колумбийката (Кастанеда), но спечели последните два. Доста е странно това съдийство. Виждате как двама дават 30:27 за нас, други двама в обратна посока. Все едно са гледали различна среща. Но вече нищо не можем да направим“, каза Лесов.

Той сподели още, че Станимира трябва да си почина малко. „Искам тя сега да си почине, да отминат емоциите и след това съм сигурен, че ще се върнем в залата. Казах й, че имаме примери много в това отношение. Серафим Тодоров е такъв случай – спечели сребърен медал на третата си олимпиада. Стефка Костадинова също й се обади, за да й каже, че шансът й е в Париж. Вярвам, че така ще стане”, сподели за БФ Бокс Лесов.

Легендата допълни, че очаква Стойка Кръстева и Даниел Асенов да се върнат с медали, при това дори златни, от Токио. Тайсъна от Кукорево ще боксира в събота от 11:30 часа с испанеца Габриел Ескобар за място на 1/4-финалите в категория до 52 килограма. Стойка ще играе в неделя от 11:15 срещу китайката Юан Чан за влизане в полуфиналите.

„Още преди да тръгнем за Токио казах, че тримата ни състезатели имат шанс да се борят за златото. Станимира отпадна и сега Стойка и Даниел имат шанс за титлата, защото нашите състезатели са малко, но качествени. Стойка е много опитна състезателка и винаги се настройва срещу следващия противник. С треньора й Борислав Георгиев са гледали видеа, знаят какви удари получава китайката, знаят какво да очакват. Даниел показа такава игра, че ако я повтори срещу испанеца, ще победи с 5:0 гласа. Не мисля, че съперникът му е от неговата класа”, каза още Петър Лесов.