Начало Бокс Люк Кембъл сложи край на едва 33 години
0

Люк Кембъл сложи край на едва 33 години

Люк Кембъл сложи край на едва 33 години
0

Един от големите герои на британския бокс – Люк Кембъл сложи край на кариерата си на едва 33 години. Британецът, който спечели олимпийско злато от Лондон 2012 и достигна до мач за световните титли в лека категория, е взел решение, че няма да продължава повече на професионалния ринг. Той обяви, че прекратява след 20 победи и 4 поражения.

След дълго мислене реших, че сега е подходящото време да се оттегля от бокса. От момента, в който стъпих в залата в Хъл, мечтата ми бе да спечеля олимпийско злато. Правейки го пред очите на семейството и приятелите ми в Лондон, вече бях постигнал всичко”, каза Кембъл.

instagram.com

Той допълни, че преминаването му към професионалния бокс е било просто бонус, а не някаква конкретна цел. „Когато го направих, не очаквах да стигна толкова далеч. Но ето, че играх два мача за световни титли и събрах толкова много позитивни спомени, които никога няма да забравя. Бих се на „Уембли”, обиколих света. Това е страхотно преживяване за мен”, сподели още британецът.

Безспорно най-паметният миг в кариерата на Кембъл е двубоят за световните пояси на WBC, WBA и WBO в лека категория с Васил Ломаченко. Украинецът спечели след 12 зрелищни рунда, като прати съперника си на пода в 11-ия. Люк обаче удържа и все пак намери сили да довърши битката.

Снимка: БТА