Начало Бокс Флойд Мейуедър обяви нов мач срещу популярен японски ММА състезател

Флойд Мейуедър обяви нов мач срещу популярен японски ММА състезател

Флойд Мейуедър обяви нов мач срещу популярен японски ММА състезател
0

Флойд Мейудеър ще участва в още един демонстративен двубой. Новият съперник на „Мъни“ ще бъде срещу японския ММА състезател Микуру Асакура. Двубоят беше обявен на пресконференция, където двамата бойци излязоха лице в лице за първи път.

Микуру Асакура се е състезавал в редица ММА вериги в Япония и е с актив от 16 победи и 3 загуби. През 2018г. той дебютира в най-престижната от тях – Rizin. Там той записва няколко поредни победи и е излъчен от федерацията да се изправи срещу избраник от Белатор. Съперникът му е Джон Макапа, който е бил част от отбора на Вандерлей Силва в първото издание на The Ultimate Fighter извън САЩ. Асакура нанася едва петата загуба в кариерата на бразилеца.

Неособено сполучливият опит на Асакура да сплаши Мейуедър на пресконференцията

Това ще е четвърти демонстративен мач за Флойд Мейуедър, който е безпогрешен в това си амплоа, подобно на професионалния си актив от 50 победи и 0 загуби. В мачовете му с Логан Пол и Дон Мур не бе обявен победител, заради демонстративния характер на съревнованието, но Флойд видимо доминира съперниците си.

Всъщност „Мъни“ изглежда повече от добре в тренировъчната зала и на ринга за своите 45 години. По време на мача му с Дон Мур, той дори демонстрира точно колко добре подготвен е, когато вместо да почива, зае длъжността на момичето, което показва номера на рундовете в пaузите.