Начало Бокс Уайт – Фюри ще се превърне в най-посетения боксов двубой през 21 век

Уайт – Фюри ще се превърне в най-посетения боксов двубой през 21 век

Уайт – Фюри ще се превърне в най-посетения боксов двубой през 21 век
0

Сблъсъкът за световната титла на WBC в тежка категория, който ще противопостави шампиона Тайсън Фюри и претендента Дилиън Уайт, ще подобри рекорда по посещаемост на боксова гала през 21-и век, съобщиха от „BoxingScene“.

Събитието, което ще се проведе на стадион „Уембли“ ще събере поне 94 000 души, което автоматично означава първо място по брой зрители от такова естество през настоящия век. Двубоят е с гарантирана печалба за боксьорите в размер на 41 милиона долара. Търгът беше спечелен от агентите на Фюри, които обаче очакват той не просто да им върне инвестицията, но приходите да надхвърлят 300 милиона долара.

Двубоят ще се превърне и в най-посетеният боксов сблъсък на Острова в историята!

Предишният рекорд държеше битката за световните титли на WBA Super, WBO, IBF и IBO в тежка категория между Антъни Джошуа и Владимир Кличко. Мегасблъсъкът се проведе през 2017 година отново на стадион „Уембли“ и събра 85 000 души!

По отношение на най-посетената боксова гала изобщо има много дебати, коя точно е тя. Според едно твърдение, галата на която в главния двубой Тони Зейл нокаутира Били Прайър в деветия рунд в главния сблъсък в средна категория, състояла се през август 1941 година в Милуоки, е била посетена от точно 135 132 души. Входът за събитието е бил свободен!

Друг двубой, който се смята за най-посетен в историята, по време на модерната ера на бокса, и с платен вход, е галата, на която в главния сблъсък Хулио Сезар Чавес надделява над Грег Хауген с технически нокаут в петия рунд за световната титла на WBC в супер лека категория. Събитието се провежда на стадион „Ацтека“ в Мексико сити и събира 132 274 души, уточняват още от „BoxingScene“.