Начало Бокс Георги Костадинов: С хладна глава и бързи крака Стойка ще е шампион
0

Георги Костадинов: С хладна глава и бързи крака Стойка ще е шампион

Георги Костадинов: С хладна глава и бързи крака Стойка ще е шампион
0

Една от големите легенди на българския и световен бокс – Георги Костадинов пожела на Стойка Кръстева да стане първата ни дама със златен медал от ринга на Олимпийски игри. Ветеранът е първият български боксьор с титла от най-големия спортен форум на планетата, след като стигна до върха на Игрите в Мюнхен през 1972 година. Той посъветва двукратната европейска шампионка, която е част от боксовия клуб на „Локомотив“ София, да подходи предпазливо в предстоящата среща.

Кръстева ще се изправи срещу туркинята Бусе Чакъроглу в събота, от 8:15 часа сутринта. Двете ще си оспорват олимпийската корона в категория до 51 килограм. Любопитното е, че Костадинов печели златото именно в тази категория преди 49 години!

Георги Костадинов е първият олимпийски шампион на българския бокс

Дотук Стойка се представя много добре. Поздравявам я за достигнатия финал. Сега е важно да остане хладнокръвна и да не допусне да прегори. Това е едно от основните неща. Първият рунд може да се окаже решаващ. Там не трябва да се хвърля и да гони бърз резултат, защото съперничката й е много бърза„, коментира Георги Костадинов.

Легендата е гледал мачовете и на двете дотук на Игрите.Определено е преодолима туркинята, но трябва тактиката да е много правилно подбрана. Смятам, че стратегията трябва да е различна, спрямо предишните мачове, защото Бусе има съвсем друг стил. Работата на треньора ще бъде от ключово значение”, сподели пред БФ Бокс Георги Костадинов.

Той е уверен, че в неделя, след закриването на Олимпийските игри, Кръстева ще се завърне в България като шампион. Аз проправих пътя на златните медали при мъжете. Тя ще го направи при жените. Вярвам, че ще се случи. Все пак сме и в една категория. Няма нищо случайно„, каза още Костадинов.

И допълни: „За да го направи, трябва да е спокойна. Не до такава степен, че да се успи, един вид казано, на ринга. Трябва да й трепва сърцето, но ключът е в хладнокръвието – хладна глава и бързи крака”, каза още Костадинов.

Снимки: LAP.BG