Начало Бокс Георги Стоянов е европейски шампион
0

Георги Стоянов е европейски шампион

Георги Стоянов е европейски шампион
0

Златен, три сребърни и един бронзов медал. Това е равносметката след края на Европейското първенство по бокс за младежи и девойки, което се проведе в зала „София“ в столицата. С шампионска титла се поздрави Георги Стоянов, втори завършиха Любослав Методиев, Тони Илиев и Кирил Борисов, а с бронз от сряда се поздрави Румяна Александрова (57 кг).

В категория до 86 килограма Георги Стоянов донесе европейска титла за България. Националът ни ликува със златния медал, след като съперникът му Паоло Карузо не се яви за финалната среща. Италианецът не се качи на ринга, което ознаменува първото място на нашия талант. Стоянов проведе много силно първенство, като напълно заслужено се поздрави със златото.

В категория до 54 килограма Любослав Методиев изигра добър мач срещу англичанина Оуен Китли. Двамата проведоха равна битка, но националът ни по-често изоставаше в действията и това доведе до поражение с 0:5 съдийски гласа.

April 19, 2022, София: Европейско първенство за младежи и девойки /ден VI елиминации/ в зала София, Tuesday (Photo by БФБокс/Стартфото Bulgarian Boxing Federation/startphoto.bg 2022)

Непосредствено след Методиев, на ринга се качи Тони Илиев. В категория до 60 килограма срещу себе си българинът имаше изключително сериозен съперник, в лицето на арменеца Ерик Израелян. Родният талант хвърли всички сили, но в крайна сметка отстъпи с 0:5 гласа и също се поздрави със сребърно отличие.

В последния мач с българско участие Кирил Борисов (+92) отстъпи на Енрико Итаума от Англия. Националът ни се хвърли здраво срещу много опасния си съперник, но в края на първия рунд получи тежък удар в областта на ребрата и не бе способен да довърши мача. Така той също остана със сребърно отличие.

Снимки: БФ БОКС/Start-photo.bg