Начало Бокс Четирима българи на финал на Европейското по бокс
0

Четирима българи на финал на Европейското по бокс

Четирима българи на финал на Европейското по бокс
0

Четири финала и един бронзов медал. Това е равносметката след края на българското участие на полуфиналите на Европейското първенство по бокс за младежи и девойки, което се провежда в зала „София“ в столицата ни. Любослав Методиев, Тони Илиев, Георги Стоянов и Кирил Борисов ще боксират за титли в четвъртък, а с бронз се задоволи Румяна Александрова (57 кг), която отстъпи на латвийката Лаура Яковлева.

Любослав Методиев (54 кг) постави началото на отличната серия за нашите таланти. Националът ни неутрализира съпротивата на Петар Арсовски (Северна Македония). Той показа страхотен усет към играта и с много точни и премерени удари контрираше всеки опит на съперника да наложи каквото и да е надмощие. Утре Любослав ще се изправи срещу Оуен Китли (Англия) за златния медал.

Тони Илиев (60 кг) преодоля съпротивата на корав грък. Той трябваше да даде максимума, за да победи Стефанос Ойконому. Българинът имаше значително по-висок съперник срещу себе си, което направи задачата му сложна, но не и невъзможна, а успехът дойде след 4-1 гласа. В четвъртък националът ни ще срещне Ерик Израелян (Армения).

April 19, 2022, София: Европейско първенство за младежи и девойки /ден VI елиминации/ в зала София, Tuesday (Photo by БФБокс/Стартфото Bulgarian Boxing Federation/startphoto.bg 2022)

Кирил Борисов (+92 кг) от своя страна „взриви“ публиката. Той се класира по зрелищен начин за финала, след като отказа в края на първия рунд молдовеца Николай Бурдиуя. Мачът започна равностойно, като двамата се дебнеха за пробойни в защитата. Българинът имаше леки колебания в началото, но постепенно набра скорост и завърши впечатляващо, вкарвайки тежък удар в слънчевия сплит на противника. Молдовецът нямаше сили да продължи и съдията прекрати срещата. Така Борисов се изстреля на финалите утре, където ще срещне Енрико Итаума (Англия).

Последната победа дойде от ръкавиците на Георги Стоянов (86 кг). Пред бурните аплодисменти на феновете в зала „София“ талантът ни изигра много силен мач срещу турчина Огюджан Тюрк и напълно заслужено постигна победа с 5:0 гласа. Стоянов се раздаде до последния гонг и хвърли всичките си усилия, за да елиминира коравия си противник, а в четвъртък ще срещне Паоло Карузо (Италия) за златния медал.

April 18, 2022, : Европейско първенство за младежи и девойки /ден V елиминации/ в , Monday (Photo by БФБокс/Стартфото Bulgarian Boxing Federation/startphoto.bg 2022)