Начало Бокс Гласят Уайлдър – Руис в Мексико
0

Гласят Уайлдър – Руис в Мексико

Гласят Уайлдър – Руис в Мексико
0

Бившите световни шампиони Анди Руис и Дионтей Уайлдър могат да се изправят един срещу друг в Мексико. Това е един от водещите боксови мачове, които от WBC планират да проведат през следващата година.

Според шефа на централата Маурисио Сюлейман, има реална възможност срещата да бъде организирана за пролетта на 2022-а. За да се стигне до нея обаче „Бронзовия бомбардировач“ трябва официално да потвърди, че няма да се отказва от бокса и е готов да се върне на ринга.

Наскоро Уайлдър заяви, че не е сигурен какво е бъдещето му. След втората поредна загуба от Тайсън Фюри той така и не се е връщал в залата за тренировки. Американецът не е убеден, че иска да продължи да се занимава с този спорт, предвид че вече е финансово осигурен.

Самият Руис от своя страна няколко пъти вече е коментирал, че иска да премери сили с Уайлдър. След загубата от Антъни Джошуа във втория им мач през 2019-а, Анди направи година и половина пауза, преди да победи по точки Крис Ареола през май. Той търси нов вариант да достигне до битка за поясите, а сблъсък с Дионтей би бил идеална възможност в тази посока.

От доста време търсим голямо събитие, с което да върнем боксът в нашата столица Мексико Сити. Уайлдър-Руис е възможно най-добрият начин да го направим. Двамата ще предизвикат страхотна еуфория в страната и се надяваме, че Дионтей няма да се оттегли, за да осъществим такъв сблъсък“, коментира Маурисио Сюлейман.

Andy Ruiz Jr. reacts after losing on points to Britain’s Anthony Joshua in their World Heavyweight Championship contest at the Diriyah Arena, Riyadh, Saudi Arabia early Sunday Dec. 8, 2019. (Nick Potts/PA via AP)