Начало Бокс Готвят филм „Иван Драго“, Сталоун беснее
0

Готвят филм „Иван Драго“, Сталоун беснее

Готвят филм „Иван Драго“, Сталоун беснее
0

Подготовка за екранизация на индивидуален филм за Иван Драго и неговата съдба, предизвика бурни реакции и множество коментари. Съперникът на Роки в прословутата боксова поредица е на път да изгрее в собствена продукция, като за нея се заговори в последните дни.

Оказа се обаче, че човекът, който създаде и двамата герои – Силвестър Сталоун има позиция по темата и тя е доста красноречива. Легендата на екшънфилмите, който превърна Роки в емблема на бокса и дори направи така, че Балбоа да стане по-разпознаваем от много голяма част от реалните спортисти, изобщо не е съгласен с тази идея.

Нещо повече – Сталоун изригна срещу инициативата и буквално заплю добрия си приятел Долф Лундгрен, както и продуцента Ъруин Уинклър. Причината – първият не се е допитал до него за създаването на филма, а вторият нямал капацитета да направи подобна екранизация без него.

Пак ми разбиха сърцето. Току разбрах, че Ъруин Уинклър, жалкият 94-годишен продуцент и малоумните му деца Чарлз и Дейвид, отново разбутват костите на поредния прекрасен герой, който съм създал, без да ми кажат. Извинявам се на феновете, никога не съм искал героите от Роки, да бъдат експлоатирани от тези паразити“, написа на профила си в Instagram Сталоун.

Той също така се разграничава и от Лундгрен, който изигра Иван Драго в Роки 4, както и във втория филм на Крийд. „Доскоро изпитвах единствено уважение към Долф, но той така и не ми каза, какво подготвят зад гърба ми. Истинските приятели са по-ценни от злато“, сподели още филмовата икона.

На този етап не е ясно дали изобщо ще има филм „Иван Драго“. Сталоун обаче направи така, че много точно да покаже какво мисли за евентуалното му създаване.