Начало Бокс От WBC наредиха Руиз – Ортиз за елиминационен мач

От WBC наредиха Руиз – Ортиз за елиминационен мач

От WBC наредиха Руиз – Ортиз за елиминационен мач
0

От WBC излязоха с обръщение, че септемврийският мач в тежка катеогиря между Луиз Ортис и Анди Руиз ще излъчи опонент за № 1 претендента за колана на федерацията. Това в момента е Дионтей Уайлдър. Решението не е изненада, след като от WBC дадоха време на Тайсън Фюри да реши какво да прави с кариерата си и техния колан. Той обаче той все по-усилено говори за демонстративен мач в края на годината и те явно са взели решението вместо него.

В петте години от своето царуване, Уайлдър е защитил титлата си успешно в 10 двубоя. Това го оставя сигурно като претендент №1, а противникът му ще се разбере съвсем скоро.

За мач между Руиз и Уайлдър се говори от извеснто време. Двамата сякаш се нуждаят един от друг – срещата ще се промотира добре. Двама бивши шампиони един срещу друг. Те работят и с общ промоутър – Ал Хеймън, което прави организирането на двубоя още по-лесно. Самият Руиз пожела двубоя на няколко пъти.

„Не искаме лесни битки“ каза Руиз. „Просто трябва да тренирам здраво и знам, че имам инструментите да победя Уайлдър.

„Ако победя Ортис, определено искам Уайлдър. Мечтите ми все още не са постигнати. Казах на сина си, че няма да се откажа от бокса, докато не спечеля този колан (WBC). Може да загубя няколко пъти, но няма да спра, докато не го сторя.“

Единственият проблем пред организирането на Руиз – Уайлдър, разбира се, може да е Луиз Ортис. Ако „Кинг Конг“ победи мексиканския си колега, това най-вероятно ще ни изправи пред трети двубой между него и Уайлдър. „Бронзовия бомбардировач“ спечели с нокаут и в двете им предишни срещи, въпреки че в първия мач беше на косъм да усети пода за първи път в кариерата си.