Начало Бокс И Аслъхан Мехмедова на четвъртфинал на Европейското по бокс!

И Аслъхан Мехмедова на четвъртфинал на Европейското по бокс!

И Аслъхан Мехмедова на четвъртфинал на Европейското по бокс!
0

Един полуфинал и още 11 четвъртфинала. Такава е равносметката за България след приключване на първите два кръга на Европейското първенство по бокс за мъже и жени в Белград. Аслъхан Мехмедова стана поредната родна участничка, която достигна до Топ 8 на Стария континент в сръбската столица.

Под наставленията на треньорите Борислав Георгиев и Роман Цветков националката ни преодоля без особени затруднения европейската вицешампионка до 22 години Диаконо Гейл (Малта) с 5:0 гласа. В категория до 63 килограма Асото започна малко по-пасивна срещата, но постепенно увеличи ритъма и отказа съперничката си от каквато и да е съпротива.

Така Мехмедова се класира за четвъртфиналите и е на един успех от медал в Белград. От него я дели Алина Крецу (Румъния). Мачът им ще се проведе утре вечер.

Програмата на 23 април включва още пет мача с българско участие. За място на полуфиналите и минимум бронз ще боксират Севда Асенова (48 кг), Златислава Чуканова (50 кг), Венелина Поптолева (52 кг), Станимира Петрова (54 кг) и Светлана Каменова (57 кг).

тагове: