Начало Бокс Победите на Силва и Белфорт няма да се зачитат

Победите на Силва и Белфорт няма да се зачитат

Победите на Силва и Белфорт няма да се зачитат
0

Живите легенди на професионалния ММА Андерсън Силва и Витор Белфорт записа победи с нокаут в първия рунд миналия уикенд, но те няма да бъдат вкарани в официалната им статистика. Според Боксовата комисия на щата Флорида, всички боксови срещи, които бяха организирани от „Thriller Fight Club“ на 11.09 (събота) са със статус „показно“, а не „професионални битки“.

Новината бе съобщена първо от спортния журналист Дан Рафаел.

Галавечерта трябваше да се състои в щата Калифорния на същата дата, но тъй като опонентът на Витор Белфорт, Оскар де ла Оя, трябваше да се оттегли от битката и бе заместен от 58-годишния Ивендър Холифийд, спортната комисия на Калфиорния не позволи събитието да се състои. Това доведе до преместването на битките в щата Флорида, където спортната комисия позволи срещата да се изиграе. За съжаление, това не свърши добре за бившият световен шампион по бокс Холифийл, който бе нокаутиран в първия рунд.

В подглавната битка на вечерта Андерсън Силва надделя с нокаут над друг легендарен ММА боец от близкото минало- Тито Ортиз. „Паяка“ приключи мача за по-малко от 90 секунди.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".