Начало Бокс Мейуедър: Мани ще подобри рекорда ми
0

Мейуедър: Мани ще подобри рекорда ми

Мейуедър: Мани ще подобри рекорда ми
0

Флойд Мейуедър младши е боксьорът с най-дълга победна серия срещу носители на титли, но смята, че постижението му ще бъде подобрено от големия му съперник Мани Пакиао.

В кариерата си американецът е побеждавал 23-ма носители на отличия, преди да се оттегли от спорта непобеден в 50 битки. Наскоро „Парите“ заяви, че вижда в лицето на Пакиао човекът, който може да направи нов рекорд в това отношение, но не пропусна да се заяде с филипинеца.

„Хората казват, че най-великият трябва да се бие с най-великите. Е, погледнете учебниците по история. Ще видите, че никой не е побеждавал повече шампиони от Флойд Мейуедър. Макар и да е така, Пакиао евентуално ще подобри това постижение. Но, познайте какво? Пакиао беше професионалист доста преди аз да стана такъв“, каза Мейуедър пред Fight Hype. В същото интервю той се изказа критично за по-младите боксьори, които предизвикват филипинеца, заявявайки, че той е „стар човек“ и трябва да го оставят на мира, тъй като вече е на 41 години.

Снимка: БТА

Отговорът на Мани Пакиао, който е побеждавал 22-ма световни шампиони, не закъсня.

„Мейуедър просто завижда, защото вече е пенсиониран. Аз все още съм активен и имам корона на главата си“, каза филипинският сенатор, който е шампион на WBA в полусредна категория, пред „Манила Таймс“.