Начало ММА Адесаня настоява за легализиране на марихуаната
0

Адесаня настоява за легализиране на марихуаната

Адесаня настоява за легализиране на марихуаната
0

Шампионът на UFC в средна категория Израел Адесаня заяви категорично желанието си родната му Нова Зеландия да легализира марихуаната.

ММА звездата взе отношение по темата в контекста на предвидения за септември референдум за бъдещето на лекия наркотик в страната. Адесаня призна, че често пуши марихуана и не вижда нищо лошо в това, още повече, че алкохолът е много по-достъпен и може да доведе до застрашаване на много животи.

„Всички знаят, че пуша. Не е тайна, че взаимодействам с растението. Помня, че веднъж разхождах кучето си и преброих 3 магазина за алкохол в рамките на 3 пресечки, и може би 5-6 бара. Можеш да влезеш там, да се напиеш до безпаметност, да се качиш в колата си, да караш и да катастрофираш. Това се случва всяка седмица. Така че – какво лошо има в това да отглеждаш растение, което те прави щастлив, малко по-отпуснат, по-чувствителен и емоционален, по-внимателен?“, запита Адесаня.

View this post on Instagram

🍂#keepthatsameenergy 🍃

A post shared by Israel Adesanya (@stylebender) on

Шампионът посочи и какъв, според него, ще бъде положителният ефект от евентуалното легализиране на марихуаната.

„Какво лошо има в това да бъде обложена с данъци? Разпространява се пропаганда по темата от поколения насам и, честно казано, ми писна. Не смятам, че трябва да се забранява. Просто бъдете умни – всичко с мярка. Не бих посъветвал никого да се бие, след като е пушил. Но не бих посъветвал и никого да се бие, след като е пил алкохол, освен ако не е Джеки Чан в „Пияния майстор“. Често публикувам в социалните медии как пуша… представете си да ме арестуват за нещо такова. Колко глупаво ще изглежда Нова Зеландия тогава?“.