Начало Бокс Аръм за допинг скандала с Валдес: Медиите вдигат прекалено много шум!

Аръм за допинг скандала с Валдес: Медиите вдигат прекалено много шум!

Аръм за допинг скандала с Валдес: Медиите вдигат прекалено много шум!
0

Лидерът на промоутърската къща „Top Rank“ Боб Аръм защити Оскар Валдес от медиите и посочи тях, като виновници в „раздухването“ на случая с положителната допинг проба на боксьора. Въпреки скандал, Валдес бе допуснат до ринга на 10.09.2021 и записа победа над Робсън Конеикао. Мениджърът му Боб Аръм заяви, че победата на Оскар е легитимна, защото не е нарушил правилата.

„Не става въпрос за това да бъде оправдан, или да опровергае някого, а става въпрос за закона. Боксовите комисии работят с WADA, както го правят и Олимпийските игри и много други спортове, което означава, че определени субстанции са забранени само по време на състезание. Тази субстанция (за която Валдес даде положителна проба, фентермин) е забранена само по време на състезание, така че никой няма право да го спре от това да се бие. Целият скандал бе „раздухан“ от медиите, които вдигат прекалено много шум. Такива са правилата и хората трябва да ги уважават – тази субстанция може да се използва във всеки друг ден, освен деня преди битката и деня на битката“

Световният шампион на WBC в категория „супер перо“ Оскар Валдес даде положителна допинг проба 10 дни преди двубоя му. От щаба на Валдес категорично отрекоха той да е знаел и доброволно да е приемал въпросния стимулант, оправдавайки положителния тест с употребата на билков чай.

Опитният мениджър Аръм добави, че всеки професионален боксьор трябва да има добър екип, който да застане зад него в такива моменти и да е наясно с правилата в спорта.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".