Начало Бокс Оскар де ла Хоя: Тази победа направи Раян Гарсия мъж

Оскар де ла Хоя: Тази победа направи Раян Гарсия мъж

Оскар де ла Хоя: Тази победа направи Раян Гарсия мъж
0

Раян Гарсия записа най-голямата победа в кариерата си по-рано днес. Той надделя над олимпийския шампион по бокс и бивш претендент за титла при професионалистите Люк Кембъл. Гарсия бе повален във втория рунд, но триумфира в седмия, когато изпрати британецът на земята с брутален ляв ъперкът в тялото на Кембъл.

Мениджърът на Гарсия, Оскар де ла Хоя, заяви след битката, че Гарсия е „станал мъж“ в този двубой.

„Очевидно малко се притесних, когато го пратиха в нокдаун, но той веднага се изправи. Той показа, че е мъж. Той стана мъж тази вечер. Имаше нужда от тази битка, за да се докаже. Той показа на боксовия свят, че заслужава да бъде тук. Той направи, каквото прави всеки шампион в тази ситуация – веднага се изправи. Беше тежко дясно кроше, но той се изправи“, заяви Де Ла Хоя след битката“

Бившият професионален боксьор добави, че че промоутърската му компания „Golden Boy“ има нужда от нова голяма суперзвезда след като Канело Алварез вече не е част от организацията му и Гарсия може да се справи с тази задача.

Раян Гарсия получи оценка „6+“ от де ла Хоя за представянето си в 20-тата му професионална битка. Боксовият мениджър не посочи какво следва за Гарсия, но когато бе запитан дали следващият му опонент ще бъде Дейвин Хейни, той отговори така:

„Да, можем да направим такава битка, когато Раян е готов. Раян е готов да се изправи срещу всчки. Няма съмнение. Когато иска, той ще направи такъв двубой. Всеки шампион има нужда да играе срещу него, а не обратното“

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".