Начало Бокс Световен шампион оправда положителния си допинг тест с билков чай

Световен шампион оправда положителния си допинг тест с билков чай

Световен шампион оправда положителния си допинг тест с билков чай
0

Световният шампион на WBC в категория „супер перо“ – Оскар Валдес, е дал положителна допинг проба 10 дни преди отдавна насрочения му предстоящ двубой. 30-годишният мексиканец трябва да защитава титлата си на 10-ти септември срещу Робсън Консейсао, но шампионската среща може и да пропадне.

Причината за това е открито наличие на забраненото от Световната анти-допингова агенция вещество фентермин (стимулант от семейството на амфетамините, който подтиска глада и спомага за по-лесно сваляне на килограми).

От щаба на Валдес категорично отрекоха той да е знаел и доброволно да е приемал въпросния стимулант, оправдавайки положителния тест с употребата на билков чай.

В момента се изчаква отварянето на „Б“ пробата на боксьора. Ако и там бъде установено наличието на въпросното вещество, най-вероятно мачът ще пропадне.

По-късно в сряда се очакват да се проведат срещи между двата щаба, Световния боксов съвет и Световната анти-допингова агенция, които ще вземат решение за бъдещето на двубоя на база „Б“ пробата.