Начало ММА Масвидал даде прогнозата си за Диаз-Лоулър
0

Масвидал даде прогнозата си за Диаз-Лоулър

Масвидал даде прогнозата си за Диаз-Лоулър
0

Звездата на UFC в „полусредна“ категория Хорхе Масвидал даде своята прогноза за предстоящата битка реванш между Ник Диаз и Роби Лоулър, която ще се изиграе на събитието UFC 266.

Двамата ветерани на професионалния ММА ще премерят сили за втори път на 26.09 (неделя) в главанта битка на вечерта, която е планувана за пет рунда. Първата битка между Диаз и Лоулър се случи преди 17 години. Тогава „лошото момче“ Ник Диаз нокаутира Роби. Масвидал, който също е един от бойците с дълга кариера, е силно заинтригуван от този сблъсък и даде своята прогноза за него.

„Обичам Роби. С него бяхме съотборници около четири години. Страхотен човек и боец. Не мисля, че е същият боец, какъвто беше преди четири години, а Диаз не съм го виждал от осем години, така че тази битка е много загадъчна за мен. Не знам дали Ник все още го може и дали е във форма след тези осем години. Труден избор, но ако трябва да заложа парите си – ще ги заложа на Ник“.

Последният професионален двубой на Ник Диаз се изигра през 2015-а година. Тогава той допусна загуба от Андерсън Силва, която по-късно бе обърната в „несъстоял се“ двубой заради положителна допинг проба на „Паяка“. Преди тази среща, гордостта на Стоктън, Калифорния бе в серия от две загуби. Последната му победа е през 2011-а срещу Би Джей Пен.

Роби има пет загуби в последните си четири двубоя. В последната си среща през лятото на 2020-а бе победен със съдийско решение от Нийл Магни.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".