Начало ММА Талибаните заклеймиха и ММА галите

Талибаните заклеймиха и ММА галите

Талибаните заклеймиха и ММА галите
0

Едно от многото ограничения на талибаните в Афганистан е свързано със смесените бойни изкуства. Новата власт в страната забрани провеждането на ММА гали.

Хората там съобщават, че ситуацията се влошава с всеки изминал ден, а това не подмина и спорта.

„Просто се молим да напуснем държавата, ние сме част от света на ММА, дано UFC и останалите организации ни помогнат да се измъкнем“, споделя Абдул Васи Шарифи, шеф на най-голямата местна верига за ММА.

„В момента ни е забранено да организираме каквото и да е шоу, свързано със смесените бойни изкуства. Преди две години направихме женска галавечер и след това получих смъртни заплахи. Ние обаче не спряхме и дори пуснахме по телевизията нашите вечери – това е нещо нормално. Сега всичко е извън контрол, биха ме на летището.“

„Вече не отварят и залите, всички живеем в страх“, допълва Шарифи.

Той организира 13 събития от май 2018 до май 2021 година, най-вече в Кабул.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.