Начало Бокс ИБА прекрати членството на седем национални федерации

ИБА прекрати членството на седем национални федерации

ИБА прекрати членството на седем национални федерации
0

Международната боксова асоциация (ИБА) преустанови членството на седем националния федерации.

Боксовата асоциация на Нова Зеландия, Германската боксова асоциация, Шведската боксова федерация и Холандската боксова федерация бяха признати за виновни в нарушаване на правилата и разпоредбите на ИБА и бяха отстранени като членове на организацията.

Членството на Чешката боксова асоциация беше спряно след организирането на международен турнир, в който бе позволено участието на боксьори от САЩ. На 26 април Федерацията по бокс на САЩ обяви, че прекратява членството си в ИБА.

Бордът на директорите на ИБА прекрати членството и на Боксовата асоциация на Либерия, както и на тази на Екваториална Гвинея. Двете федерации не са представили годишни отчети в съответствие с политиката за членство.

Пред всички национални федерации има ясни условия, при които членството им да бъде напълно възстановено. От ИБА посочват още, че спортисти от отстранени национални федерации все още могат да участват в състезания под егидата на международната асоциация, но трябва да бъдат регистрирани директно чрез спортния ѝ отдел.

На 5 октомври миналата година отмени спирането на правата на руските и белоруски боксьори и позволи на спортистите от двете страни да се състезават на международната арена под национални символи. В тази връзка боксовите федерации на Великобритания, САЩ, Полша, Швейцария, Холандия, Ирландия, Чехия, Канада и Украйна обявиха отказ от участие в световните първенства за мъже и жени.

тагове: