Начало Бокс Илиян Марков с 2 килограма по-лек от Хийни (видео)
0

Илиян Марков с 2 килограма по-лек от Хийни (видео)

Илиян Марков с 2 килограма по-лек от Хийни (видео)
0

Илиян Марков се оказа с 2 килограма по-лек от Нейтън Хийни. Двамата застанаха лице в лице при провеждането на традиционния кантар днес. Те ще се изправят един срещу друг в събота вечер, като главен подгряващ двубой на сблъсъка между Даниел Дюбоа (15-1) и Богдан Дину (20-2) на галавечерта в Телфорд, Великобритания.

Оказа се, че Марков, който има актив от 6 победи, 14 поражения и 2 равни мача, е с тегло 70.2 килограма. Неговият противник, който е с перфектен баланс от 11 успеха и нито една загуба, пък е точно 72.1 кг. Предстои да видим дали по-ниското тегло ще даде предимство на българина в опита му да нанесе първо поражение на британеца, при това на негова територия.

Друг наш боксьор – Стефан Славчев (11-38-2), който бе включен в последния момент в програмата, пък е с 1.5 килограма по-тежък от противника си. 28-годишният българин ще се изправи срещу Лиъм Дейвис (8-0) в двубой от категория „петел”.

Двамата са предвидени да излязат на ринга непосредствено преди срещата на Марков и Хийни. Славчев закова стрелките на 57.8 килограма, докато британецът Дейвис е с тегло 56.3 кг. Това ще бъде опит за реванш за българина, който загуби от същия този боксьор през февруари 2019-а в 4 рунда по точки.

Общо 8 мача трябва да се изиграят в Телфорд в събота вечер. В главния сблъсък Даниел Дюбоа се оказа значително по-лек от Дину. Британската надежда, с прякора „Динамита”, е с тегло от 108.9 килограма, докато битият от Кубрат Пулев румънец е 113.6 кг.

Това може да се определи като изненада, предвид впечатляващата мощна физика на Дюбоа. Сблъсъкът между двамата е за вакантната междинна титла на WBA. Двубоят е първи за британеца след единствената загуба, която той допусна – отказването в мача с Джо Джойс през ноември миналата година.