Начало Бокс Има ли шанс Чисора срещу Усик?

Има ли шанс Чисора срещу Усик?

Има ли шанс Чисора срещу Усик?
0

Дерек Чисора влиза в битката с Олександър Усик като аутсайдер. Букмейкърите оценяват шансовете му за успех с коефициент 6,00. Ставката за успех на украинеца пък е едва 1,12.

През годините сме ставали свидетели на много разочарования и изненади, особено когато на ринга излизат бойци от тежка категория.

Има ли шанс Чисора срещу Усик?

Този въпрос вълнува феновете на красивия спорт в деня на големия сблъсък. Британският гражданин влиза в мача след три поредни победи – над Сенад Гаши, Артур Шпилка и Дейвид Прайс.

Следете Усик – Чисора на живо с нашата медия

Те затвърдиха позициите му в дивизията, след загубата от Дилиън Уайт в края на 2018 година. Това беше деветото поражение за „Войната“ при професионалистите, където успехите му са 32.

Проблемът при Чисора е, че когато стане време за големите битки той неизменно губи. 

Според авторитетния сайт „BoxRec“ статистиката му в петзвездни мачове е 0-5. Именно от такъв ранг е и битката с Усик. Прави впечатление, че Дерек винаги прави прилична серия, след което си осигурява важен сблъсък… губи го и цикълът се повтаря.

Срещу себе си има много подготвен съперник, хегемон в долната категория. До момента никой не е успял да открие слабото място на Олександър Усик и да го победи.

Сега разликата в размерите и теглото е на страната на Чисора.

twitter.com

Британският гражданин ще се надява на „чистата сила“ срещу техниката и бързината. В такива съперничества винаги разчитащият на едно силно и точно попадение има своите шансове. Ако Дерек нацели добре украинеца, то ударът може да се превърне в нокаут или да нарани до такава степен, че да предреши спора.

Все пак уменията на Усик в защита са известни на всички. Чисора има шанс, но е твърде вероятно да запише поредна загуба в петзвезден мач и общо десета в кариерата си. Това няма да е нещо ново за него.

Следете битката на живо рунд по рунд с нас тази вечер (31 октомври) в полунощ.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.